Nyomtatóbarát verzió |  Bezárás

A JNT Security veszi át a Defend megbizatásait

A JNT Security veszi át a Defend megbizatásait

Népszava, 2003.április 9.

Pintér Sándor egykori államtitkára vezeti az új biztonsági céget

A Népszava információi szerint április 16.-án kezdi meg hivatalosan is munkáját az a JNT Security, azaz a József Nádor Tér Security, amely az épp végelszámolás alatt lévő Defend kft. megbízásait veszi át. Lapunk úgy tudja, a JNT Security a száz százalékos állami tulajdonban lévő Magyar Posta egyik leányvállalatként fog működni, átvéve a Defend dolgozóinak többségét. A Defend eredetileg is József Nádor Tér kft. volt, igaz, akkor még ingatlanforgalmazó cégként működött. A most megalakított vállalkozás ügyvezető igazgatója az a Lajtár József, aki Pintér Sándor egykori belügyminiszter közigazgatási helyettes-államtitkáraként dolgozott a belügyi tárcánál.

Lajtár a Népszavának úgy nyilatkozott: a JNT négy üzletágat fog képviselni: foglalkozik őrzés-védelemmel, értékfeldolgozással, biztonságtechnikával és némi értékszállítással is, ám utóbbi kör jelentős részét továbbra is a posta végzi majd. A JNT megvásárolta a felszámolás alatt lévő Defend eszközeit, az ehhez szükséges mintegy 1,8 milliárd forint jelentős részét a posta hitelezte a cégnek. Lajtár elmondta: a Defend egykori dolgozóinak többségét átveszi a JNT Security, azok munkahelye továbbra is biztosított, akik a postai vonalon teljesítettek szolgálatot. Némi leépítésre azonban számítani lehet.

- Technikai fejlesztést szeretnénk végrehajtani, munkánkat korszerűbb eszközökkel, nagyobb biztonsággal végezni. Bízom abban, hogy ha korrekten dolgozunk, senki sem fog majd párhuzamot vonni a Defend és a jelenlegi cég között - nyilatkozta a Népszavának Lajtár József, a JNT ügyvezető-igazgatója.

Lapunk megkereste Vidus Tibort, a Magyar Posta biztonságtechnikai főigazgatóját is, aki úgy nyilatkozott: a jövő héten szakmai bemutató keretében ismertetik majd a JNT terveit és szerkezeti felépítését.

 

Nyomtatóbarát verzió |  Bezárás